Virtuális valóság és játékélmény a HUBS-ban


A virtuális valóság (virtual reality, röviden VR) a mesterségesen létrehozott környezet, mely a valósághoz megtévesztésig hasonlít.

Ez a látszatkörnyezet úgy jön létre, hogy egy VR szemüveg kerül rád, mely érzékeli a mozgásod, így a kép is úgy változik, ahogy a fejed mozgatod. Ez olyan hatást okoz, mintha egy másik világban lennél.

A kezedben lévő kontrollerek is megjelenhetnek a virtuális világban, akár úgy, hogy más tárgyakká alakulnak át.

Na de, miért érdekes ez?

Azért, mert HUBS-ban lehetőséged van a virtuális valóságot átélned.

A HUBs-ban fontosnak tartjuk a közösséget, ezért úgy alalłtottuk ki a technikát, hogy nemcsak az éppen játszó embernek, hanem az egész társaságnak is élményt nyújtsanak.

Mit is jelent ez konkrétan?

Egy hatalmas kivetített (Full HD projektor) képen látjátok, hogy mit lát az, akinek a fején van VR sisak. (A virtuális környezet megteremtéséhez PSVR-t használunk egyébként.) A játékhoz kapcsolódó hangokat vagy zenét pedig, egy 5.1-es hangrendszeren élvezhetitek. LEDes hangulatvilágítás gondoskodik a még nagyszerűbb élményről, közben pedig folyamatosan cseréljük a levegőt, hogy az mindig friss legyen.

A világ egyik legnépszerűbb és legjobb VR játéka Beat Saber, ami ideális party játék és természetesen azért említjük, mert lehet játszani vele nálunk is. A Beat Saber egy egyszerű, könnyen játszható VR játék. A felénk közeledő kockákat kell széthasítsuk egy lézerkarddal, méghozzá ütemre és irányra pontosan. Nagyon addiktív.

De nemcsak VR játékra van ám lehetőség…

Mivel a rendszer alapja egy Playstation, ezért nemcsak VR játékkkal, hanem más, pl. táncos party játékkal is lehet játszani. Ilyen pl. a Just Dance is, ami egy táncolós ritmusjáték, melyben a képernyőn különböző koreográfiákat profi táncosokat kell leutánozni. Minél pontosabb egy mozdulat, annál több pontot kap a játékos. A lényeg nem annyira a tánctechnika vagy a profizmus, inkább a közös szórakozás.